Een wagen om te vouwen

Hoewel ik pas na de meivakantie in Italië van Vinexmannetje over de zomervakantie mag praten, ben ik mij toch al aan het oriënteren. Want ik ben een vrouw en die doen dat. Van de huurprijzen van een stacaravan of een tent in het hoogseizoen krijg ik een rolberoerte, dus ik zoek een eenvoudig kampeermiddel, zonder dat we meteen in een huwelijkscrisis veroorzaakt door tentstokken terecht komen. Mijn voorkeur gaat dus uit naar een vouwwagen.

Op Marktplaats op zoek gaan naar een tweedehands vouwwagen staat garant voor een avond (voor)pret. Soms denk ik wel eens: hou het gewoon bij voorpret alleen. Het spaart geld en je wordt nooit meer slachtoffer van je hoge vakantieverwachtingen. 

 

Muffe tent

Voorpret dus. Allereerst zijn er de foto’s van de aangeboden waar. De meeste adverteerders vinden het teveel moeite om hun muffe tent op wielen uit te klappen voor een fotosessie. Zodoende kun je een avond lang ongeneerd andermans vakantiefoto’s bekijken en gerustgesteld constateren dat anderen er net zo’n troep van maken in hun tent en dat hun kinderen ook chagrijnig op een stoel voor de tent kunnen zitten.


Zo heeft Hanneke uit Gouda een Nog een nette Scout Pivo in de aanbieding. Bij de advertentie zit 1 foto: een man, een vrouw, vier meisjes en een hondje voor een vouwwagen. De zwembroeken hangen te drogen aan de luifel.  De man zit aan het kampeertafeltje in hemd en korte broek en draagt zwarte klomppantoffels. Volgens de begeleidende tekst  heeft de wagen zes slaapplekken: ‘De slaapplekken zijn: elk 2 op de uitvouwbare kleppen, er kunnen er 2 in het 'hondenhok'.’ Vooral dat laatste zinnetje in combinatie met de dikke kale vader in zijn hemd, intrigeert.

 

Bart uit Den Haag

Achter weer een andere advertentie lijkt een wereld van verdriet schuil te gaan. Zo doet Bart uit Den Haag zijn oranje bruine Randstad vouwwagen (bouwjaar 1984 aangeschaft in 1988) wegens ‘gezondheidsklachten’ van de hand. Op de foto zien we een graatmagere Bart in zijn zwembroek in de vouwwagen pasta koken. Je gunt hem gewoon een koper die net zo blij is met de vouwwagen als hij er de afgelopen 25 jaar mee is geweest.


En dan was er nog de advertentie van de Esterel van Jan uit Lieren; een geinige klapcaravannetje van 3,50 m. uit 1979 opgezet door een echt veel te dikke man. Reden voor de verkoop: hij zoekt wat groters. En wellicht wat stevigers? Zijn kampeermiddel beschikt wel over een heel bijzondere eigenschap. Hij is voorzien van ‘horrorgaas’ .

Ik hoop dat ik nog lang geen geschikte vouwwagen vind, want een avondje vouwwagens surfen is grappiger, dan de beste aflevering van Jiskefet.


 

Reactie schrijven

Commentaren: 0