Baby's

Bijna tien jaar geleden werd Lombokzoon 1 geboren. Op het geboortekaartje stond: Zijn Glimlach maak het zomer voor altijd. Het zinnetje was afkomstig uit het liedje Ronnie Gaat naar Huis van mijn favoriete Nieuwegeinse zanger Spinvis. Toegegeven, het was een behoorlijke gok, want voor hetzelfde geld hadden we er niks aan gevonden, aan het ouderschap of was hij een huilbaby gebleken.

 

Maar gelukkig pakte het anders uit en werd ons geluk compleet toen alweer een jaar geleden Vinexzoon 3 werd geboren. Ook dit keer kozen we voor een Spinvisiaanse dichtregel op het geboortekaartje. Dit keer uit het liedje Kom Terug: ‘Erf de ogen van je kind. Kijk erdoor.

Overigens gaat het nummer heel mooi verder: “Koester je geheime hart, tot het eind. Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom terug.

 

Vinexzoon 3

Met dat mooie zinnetje in gedachten, keek ik het afgelopen jaar dagelijks door de ogen van Vinexzoon 3. De dingen die je dan ziet, zijn behoorlijk jaloersmakend. Het is natuurlijk een raar soort jaloezie aangezien je nooit meer een baby kúnt wórden, maar toch deel ik mijn bevindingen graag met u. Want hoe fijn zou het zijn als:

 

U in uw bed lag ‘s ochtends met het raam open en het gordijn begon te wapperen en u daar onbedaarlijk hard om moest lachen?

 

Als uw partner u ‘s ochtends een plak ontbijtkoek bracht en u op uw stoel heel hard in uw handen begon te klappen en te juichen om vervolgens het stuk koek tot achter uw huig naar binnen te schuiven? Natuurlijk zou u daarna wel in huilen uitbarsten als de koek op was. Maar als dat nou de grootste zorg van uw leven was? Wat voor zorgeloos leven zou dat zijn?

 

Stel u ziet een mier. U begint hardop te giechelen bij het zien van het insect. Vervolgens verveelt u zich het daaropvolgende uur geen moment omdat u de mier met uw wijsvinger op de grond vast probeert vast te pinnen. U vergeet alles om u heen. U bent helemaal zen met de mier.

 

U zich nooit meer ergens voor hoefde te schamen. Of u nou onder de yoghurt zit of in gezelschap van uw disgenoten paarsaangelopen uw grote boodschap doet.

 

U glimlachend kon genieten van elke beker melk die u drinkt?

 

U juichend uw armen in de lacht stak wanneer de stadsbus voorbij reed?

 

U degene die u elke ochtend als eerste ziet uw allergulste lach zou schenken?

 

Baby’s we kunnen er een hoop van leren.

Reactie schrijven

Commentaren: 0