Emancipatie

Een tijdje terug schreef ik op deze plek over onze zoektocht naar een geschikte vouwwagen. Daarop deed een lezeres van deze krant met een koninklijke naam een spontaan aanbod. Hun vouwwagen stond al jaren ongebruikt in een garage. Wegens gezondheidsredenen en voortschrijdende ouderdom konden ze er zelf niet meer mee op pad.

 

 Onlangs reden we naar Cothen om het kampeermiddel op te halen. De vouwwagentransactie werd een gezellig samenzijn. We dronken koffie met speculaasjes, schoven met tentstokken, verbaasden ons over het vernuft van de bermkeuken met een werkelijk fabuleus uitklaphangkastje, bewonderden de originele bruin oranje bloemetjes gordijnen (groovy), prezen de emmers die precies in de bagagebak pasten en bekeken vergeelde vakantiefoto’s waarop kindjes, die nu zelf ouders zijn, in kaplaarsjes lachend voor de vouwwagen stonden. Op de achterkant zat een glimsticker van het Gardameer; helemaal goed.

 

Geruststellend idee

Het was voor de verkopende partij een geruststellende idee dat wij het ding niet zouden slopen om het om te bouwen tot een gewone aanhangwagen, maar er dezelfde dingen mee zouden gaan doen, als zij vroeger. Zelf vind ik het altijd een prettig idee om spullen aan te schaffen waar warme herinneringen aan kleven. Kortom we hadden een deal.

 

We beloofden er goed voor te zorgen en er mooie nieuwe herinneringen mee te maken en de bewijzen daarvan per email op te sturen. Op de een of andere manier heb je toch het gevoel dat je er niet alleen met een vouwwagen, maar er ook met andermans herinneringen vandoor gaat en dat je daar dus zuinig op moet zijn.

 

Originele folder

‘ s Avonds las ik de op de bank de originele folder van onze Alpenkreuzer. ‘Maak het u gemakkelijk, uw reisgenote zet wel even een kopje thee of koffie. Ook voor haar is dit geen moeite, want met een simpel handgebaar wordt de keukenunit geopend en staat het schud -en schokvrij bevestigde 3-vlams gascomfoor tot haar dienst, met de voorraadbussen en het andere keukengerei ‘voor onderweg’. Ook stond er:  ‘De keuken heeft natuurlijk de bijzondere aandacht van de vrouw deze huizes. Voor haar is kamperen maar een betrekkelijk genoegen als zij haar maaltijden op een primitief laagstaand gasstelletje moet bereiden. Haar ALPEN-KREUZER-keuken voldoet wat dat betreft aan haar meest kritische eisen.’

 

Eerst was gechoqueerd door de rolbevestigende foldertekst. Daarna kwam de lach en nog iets later de inwendige bekentenis. Ik rijd nooit als we met vakantie gaan, maar verzorg de catering. Op de camping ben ik degenen die het keukentje ‘indeelt‘  In 34 jaar tijd is er toch niet zoveel veranderd als we weleens willen geloven.

Reactie schrijven

Commentaren: 0