Voetbalkooi

Onlangs las ik in deze krant dat bewoners uit Terwijde van de voetbalkooi tussen de Musicalkade en de Leonard Bernsteinkade af zouden willen. Dit zou zijn gebleken uit een enquete van de Groep Kuijper, die eigenlijk altijd in zijn eentje in de gemeenteraad zit.

Nu wil het toeval dat ik aan de betreffende voetbalkooi woon en ik tot op heden geen enkele buur heb gesproken die van de kooi af wil.

 

 

Voor velen van ons was het juist een reden om voor deze plek te kiezen. In een waterrijke buurt als de onze is het bijzonder prettig als je je zwemdiplomaloze kleuter in een overzichtelijke kooi achter een hek rondjes kunt laten fietsen over een parcours van stoepkrijt.

Wat wel zo is: hoeveel ik last heb van de voetbalkooi heb, hangt volstrekt samen met de staat waarin ik zelf verkeer.

 

 

Voetbalkooigeluiden

Toen ik een jaar geleden in mijn kraambed lag en tot ‘s avonds ruim na elven werd overspoeld door voetbalkooigeluiden was ik het wel even helemaal zat ja. Non stop gestuiter, gebonk, geschreeuw en gegil wordt zelfs een moeder van vier  weleens te veel. 

 

Maar het dilemma om dan te klagen bij de Instanties is groot. Want de avondvoetballers, ook al komen ze met de auto uit Overvecht met damestasjes om hun nek gehuld in roze poloshirtjes met een voorkeur voor zonnepitten en energydrink, halen op dat moment géén rottigheid uit. 

Ja ze trappen de bal het liefst zo hard mogelijk tegen het basketbalbord want dat dreunt zo lekker hard en ja ze schreeuwen, nou ja, eh, als apen. Maar zo is de natuur nu eenmaal zou ik willen zeggen. 

 

Sponsbal

Het zou veel verontrustender zijn als de jongens een zachte sponsbal bij zich hadden, een thermoskan met kruidenthee en herbruikbare eco-mokken en elkaar voortdurend fluisterend tot stilte zouden manen en na afloop het plein nog even netjes zouden aanvegen.

Wel is het zo dat ik een keer de politie heb gebeld toen het na elven nog niet stil was en de jongens op ons verzoek (meestal doen ze dat namelijk wel als je het gewoon vraagt) nog niet weggingen. Bij de kooi staat namelijk een bord dat er na 22.00 uur s’ avonds niet meer gevoetbald mag worden.

 

Het antwoord van de sterke arm luidde: het is geen officieel bord dus we kunnen er niet tegen optreden. En dàt vond ik eigenlijk veel vervelender dan al het geschreeuw bij elkaar.

Reactie schrijven

Commentaren: 0