Body pump

Ik zit sinds een tijdje bij een sekte die Bodypump heet. Leden van deze club leggen een kunststof stang in hun nek met aan elke kant precies zoveel gewicht dat je nèt niet omvalt om daarna aangeblaft door een überfitte instructeur door de knieën te zakken met de bips naar achter. Als je het maar vaak genoeg doet, kom je vanzelf weer terug omhoog. Dit patroon herhaalt zich een keer of 80. Dit terwijl je zachtjes meeneuriet ‘Work hard, play hard’.

 

Na vijf minuten lichaamspompen zweet ik vanuit de achterkant van mijn ellebogen en kijk ik raar uit mijn ogen. Uit de luidsprekers klinkt muziek waarvan je het gevoel krijgt dat je  kunt vliegen. Ondertussen predikt de instructeur ‘Pijn is groei’ en ‘Geen groei zonder pijn’.

 

 

Ik moet schijven van vijf kilo, vergelijk het met een stofzuiger of een flinke zak aardappelen, boven mijn hoofd optillen en deze dan achter mijn hoofd laten zakken terwijl mijn ellebogen zo dicht mogelijk bij elkaar blijven en natuurlijk weer terug omhoog. Normaal zou je zoiets doms en pijnlijks nooit doen, maar als je lid bent van een sekte, doe je dat wel 140 keer achter elkaar.  

 

Hersenbloeding

Dat je mond daarbij een beetje gaat hangen alsof je getroffen bent door hersenbloeding, geeft niks. Het is gewoon heel erg goed voor je triceps. Een spier waar ik een jaar geleden nog nooit van had gehoord en die ik blijkbaar nooit had gemist. Behalve bij Bodypump dus.

 

Het hoofdkantoor van de Bodypumpsekte zit in Nieuw Zeeland Les Mills. Om duistere redenen ligt daar het landelijk sportgemiddeld op 4.1 keer per week aldus mijn lichaamspompinstructeur. Les Mills stelt martelpakketten samen om zwaarlijvige westerlingen voor veel geld van de ondergang te redden. De sekte telt miljoenen leden in heel de wereld.  Mensen in landen waar men nog handmatig ploegt, hebben dit natuurlijk helemaal niet nodig.

 

De eerste keer dat ik het zag, dacht ik dat die mensen met verwrongen gezichten in de zaal gek waren geworden. Maar na twee keer meedoen maakten mijn verzuurde spieren een stofje aan waardoor ook ik  bleef terugkomen. Vrijwillig. 

 

Verslaafd

 

Nu ben ik dus verslaafd. Temeer omdat ik inmiddels zonder kreunen zware booschappentassen en mijn oudste zonen kan optillen. Ook heb ik laatst drie kwartier mee gevoetbald met Vinexzoon 1 zonder dat ik de dag erna een rollator nodig had.

 

Ietwat overmoedig door al deze behaalde resultaten liet ik mij zondag na een jaar weer eens wegen en meten op mijn sportschool. De resultaten waren verbluffend. Ik ben drie kilo zwaarder dan voor ik begon en drie centimeter korter. Met andere woorden: ik ben nu een klein fit vrolijk dikkerdje.

Reactie schrijven

Commentaren: 0