Zuurkoolkrokettenweer

 

Kent u dat? Terug van vakantie, denkt u meteen alweer na over de volgende trip en hoe u dan alles nog beter gaat doen? Terwijl ik dit schrijf lig ik op moederdag op bed ingebouwd tussen 25 kilo natte handdoeken, beddengoed waar een half strand uit valt en 35 onwelriekende onderbroeken. Vakantie, ik word er altijd doodmoe van.

 

De volgende vakantie wil ik naar een naaktcamping. Omdat je niks aan hebt, hoef je niks in te pakken, niks te wassen en ook niks op te ruimen. Ik schat dat het mij drie extra zorgeloze vakantiedagen oplevert. Precies die dagen waar ik altijd zo moe van word.

Jammer genoeg reageerden de Vinexzonen weinig enthousiast op mijn idee. Vinexzoon 1 werd meteen alleen maar heel erg boos en Vinexzoon 2 hield de rest van de week niet over het onderwerp op: ‘En als je dan aankomt op zo’n naaktcamping, moet je dan al bloot in de auto zitten?‘  ‘Moet je dan ook bloot naar het campingwinkeltje?’  ‘En is er ook een stripclub daar?’ 

 

Amish mensen

Hoe dan ook. Ondanks de Mount Everest aan was, hadden we een heerlijke week in Katwijk aan Zee. We waren echt even helemaal uit. Want je hoeft helemaal niet naar Amerika te vliegen als je Amish mensen wilt zien. Dat gaat prima in de Lidl 70 kilometer verderop. Tussen de smeerkaas en de potten appelmoes  liepen ze gewoon los rond; zwaar gerokte Nederlandse meisjes van hooguit 19 met lieve witte hoofddoekjes aan hun opgestoken haar vastgespeld met allemaal zoete baby’s in buggy’s voor zich. De oma in het gezelschap was, eh, van mijn leeftijd. 

 

Het werd allemaal nog exotischer toen ik in diezelfde supermarkt in het vriesvak zuurkoolkroketten met stukjes rookworst erin aantrof. Helaas was onze frituurpan nu het enige item dat ik niet had ingepakt voor onze vakantie aan zee, want het was de hele week echt zuurkoolkrokettenweer. 

 

Wereldwonderen

Ook voor wereldwonderen hoeft u niet meer zand te gaan happen bij de piramide van Cheops. In Katwijk aan Zee werken bouwvakkers momenteel met man en macht aan een enorme parkeergarage in een dijk in een duin. Deze enorme multifunctionele nieuwbouwduin maakt straks een einde aan een zwakke plek in de waterkering en beschermt straks de hele Randstad tegen overstromingsgevaar en biedt 670 parkeerplaatsen. Hollandser dan dit wordt het niet.

Kortom het was een afwisselende vakantie. Nu maar weer eens op gang zien te komen in het wereldwonder dat de Vinex heet. Zoals Conchita Wurst al zong: Rise like a Vinex.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0