Multiculti vrouwenverwendag

Afgelopen zaterdag was er in de multifunctionele accomodatie forum Waterwin bij mij om de hoek een multi-culturele vrouwenverwendag. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat van de vorige zin sprak alleen het woord vrouwenverwendag mij aansprak. Ik was er wel aan toe om eens verwend te worden. Compleet onverwachts begon vrouwenverwendag al om 08.15 uur, toen bleek dat ALLE voetbalwedstrijden waren afgelast wegens het plotselinge winterweer. Vinexvrouwtje  versus de wasmachine/vroeg herrie in huis: 1-0. 

 

Om een uur of 13.00 liep ik met een bonk boterkoek in mijn buik (2-0) het huis uit en de multifunctionele accomodatie in. Ik telde vijf euro neer en het verwennen kon beginnen. Er waren overheerlijke dadels, schalen vol koekjes, visagistes, masseuses,nagellaksters, kapsters henna-handschilderessen en ga zo maar door. 


Paradijs


Ik belde snel naar huis, want ik was in het paradijs van Vinexdochter beland, die zich subiet bij mij voegde. Vinexdochter heeft in de zes jaar dat ze nu bij mij is al meer aanleg tot vrouwzijn tentoon gespreid dan ik in 39 jaar bij elkaar. Zo kan zij wel lippenstift bij zichzelf aanbrengen zonder buiten de lijntjes te kleuren, plantjes in potjes herschikken en dan zeggen; ‘zo dat staat een stuk gezelliger’ èn ze kan huilend voor haar uitpuilende kast staan omdat ze ‘echt niks heeft’ om aan te trekken. Kortom, ik leer heel van haar.


Behalve aandacht voor schoonheid, was er ook aandacht voor gezondheid op Vrouwenverwendag. Zo liet ik mijn vet en knijpkracht meten door de mensen van Harten voor Sport. Dat ik voor 31% uit vet bleek te bestaan, voelde meer als vrouwenverjennerij, maar de boterkoek indachtig, was het wel logisch. 

 

Nederlandse buurvrouwen

Na een uur kwam ik Talin Hagiopan, sociaal makelaar van Doenja tegen, die de dag mee had georganiseerd. Ondanks de forse opkomst, was ze toch teleurgesteld. De dag was namelijk bedoeld voor àlle vrouwen uit de buurt, maar, er waren bijna allemaal alleen maar Turkse en Marokkaanse vrouwen. Talin zei: ‘We hadden expres multi-cultureel op de flyer gezet, zodat iedereen zich welkom zou voelen.’ ‘Misschien moet je er voortaan maar geen mulit-cultureel meer voor zetten, maar alleen vrouwenverwendag,’ opperde ik slapjes.


Waar mijn Nederlandse buurvrouwen waren, was mij ook een raadsel, maar eerlijk gezegd miste ik ze niet. Met Turkse en Marokkaanse vrouwen kun je namelijk net zo gezellig een hele middag over je man, je kinderen en het vet op je heupen klagen.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0