Vinexvrouwtje's reisbureau: De Nieuwbouw Travel Group

In het voorjaar van 2011 organiseerde het Vinexvrouwtje samen met de wijkraad Leidsche Rijn de Vinexperience; een studiereis door Leidsche Rijn voor ambtenaren, projectontwikkelaars en raadsleden. Een dag lang leefden ze het leven van een Vinexvrouwtje in de grootste nieuwbouwwijk van Nederland. 

 

Ook u kunt met dit verfrissende reisbureau op pad in Leidsche Rijn. Enig voor vrijgezellenfeesten, ambtenaren die inspiratie nodig hebben, planologen die willen zien hoe hun plannen voor mensen uitwerken en andere geïnteresseerden. Uw gids kent werkelijk alle stoeprandjes van het gebied, omdat ze er al bijna 11 jaar met haar fiets en kinderwagen overheen rijdt.

 

Lelijk Leidsche Rijn

 

'Leidsche Rijn, daar zou ik nog niet dood willen worden gevonden.' Voor alle mensen die het liefst hun vooroordelen bevestigd zien is de Lelijk Leidsche Rijn Tour. Speciaal voor deze fietstocht koos Vinexvrouwtje de volgens haar allerlelijkste plekken van Leidsche Rijn uit. We gaan gebouwen zien, waar iedereen zijn afschuw over uitsprak en door straten fietsen waarvan je denkt 'mmm'. We gaan op zoek naar de rafelranden van de nieuwe stad, de planologische afvoerputjes en ruimtelijke domheden.

 

Mooi Leidsche Rijn

 

De Rijnkennemerlaan, het Máximapark, het Groot Zandveld, het Viscontipark en ga zo maar door. Leidsche Rijn telt inmiddels een aantal hele mooi plekken. Plekken, waar je je op vakantie waant of op zijn minst even heel erg anders. Ook fietsen we langs de meest bijzondere en spectaculaire gebouwen van de Vinex: Forum het Zand, de Boemerang in Terwijde en Parkrestaurant Anafora. Want echt, de Vinex is niet zo lelijk als een hoop mensen denken. Na deze fietstocht is de Vinex niet meer onbekend en een stuk meer bemind. Ik neem je mee naar de plekken waar ik domweg gelukkig ben in Leidsche Rijn.

Kosten voor 1 excursie (duur circa 2,5 uur)

 

40 euro inclusief BTW en koffie of thee met natte keek of het gebak van de dag

45 euro inclusief BTW en een lunch met koffie of thee, melk of 

 

Package deal: Dagje Mooi en Lelijk Leidsche Rijn 

 

80 euro inclusief BTW en een lunch, koffie, thee en vooruit ook een plak natte keek.

 

Excursies zijn te boeken bij een deelname van minimaal 6 personen.

Lunch en koffie worden genuttigd in een authentiek Vinexhuis met kenmerkende stijlelementen zoals spackgespoten plafonds, een hal vol stepjes en fietsjes en een Ikeakeuken.