Update Ingelanden

 

Goed nieuws. Mijn vader en alle andere bewoners van de Ingelanden die niet meer in staat zijn om te verhuizen, mogen blijven. Ook is er één groep bewoners die samen kan en wil verhuizen naar Huis aan de Vecht aankomende zomer. De resterende groep, die het niet zo precies weet, krijgt meer tijd. De streefdatum van eind 2017, is ook losgelaten. Feit blijft wel dat de Ingelanden op termijn een huis wordt voor dementerende ouderen. Alleen het tempo waarin in dit gaat gebeuren is nu aangepast naar de menselijke maat en daar ben ik blij mee. 

 

We hebben vanochtend een goed en open gesprek gehad met de directie van AxionContinu, waarbij ik veel begrip heb gevoeld voor onze argumenten om deze operatie niet uit te voeren zoals bedacht. Niet alleen heb ik begrip gevoeld, wij zien nu ook de daarbijbehorende daden. Ik kan alleen voor onszelf spreken dat wij tevreden zijn met deze uitkomst. Ik hoop dat alle andere bewoners op hun manier ook tot een bevredigende oplossing zullen komen.

We betreuren de loop van zaken va de afgelopen twee weken natuurlijk uitermate, maar daar kunnen we nu niks meer aan veranderen. Ik ga ervan uit dat ieder op zijn of haar manier hier iets van geleerd heeft. Dat is althans wel mijn indruk na het gesprek met bestuurders van AxionContinu.

 

Zoals ik al eerder zei tegen sommigen deze week, wij gaan nu over tot de orde van de dag en dat is leven bij de dag. Want dat is de realiteit met een vader in het verpleeghuis. Een verpleeghuis met gouden personeel, waar we nog altijd heel erg blij mee zijn.